Wil je me alsjeblieft eventjes heel stevig loslaten?

March 3, 2017

 

Afgelopen woensdag mocht ik de gratis workshop ‘positief aandacht geven’ geven aan 10 moeders. En wat was het leuk. Een gezellige avond met veel verhalen die gedeeld werden, moeders met vragen, moeders met tips, heerlijk om dit mee te mogen maken. Maar wat regelmatig aanbod kwam, was het ‘loslaten’ van bepaalde situaties. Of het loslaten van bepaalde rituelen. Of het iets losser laten van jezelf.

 

Maar ach wat is het lastig, ook als ik naar mijn eigen kinderen kijk. Van baby tot nu, puberteit, kan ik zoveel voorbeelden noemen.

 

Oudste wil voor het eerst gaan fietsen met vrienden. En fietsen op Curaçao is net iets anders dan fietsen in Nederland. Maar goed, een puber wil vrijheid, wil zich losmaken van zijn ouders en wil dus weg-weg-weg.  “Heb je alles bij, telefoon, geld, je ID?”   Ja mam....   “ Bellen als je bent aangekomen hè, en bellen als je daar weer weg fietst”   Ja mam.....   “En goed uitkijken, want je weet hoe ze hier rijden”    Ja mam....   “Oké, nou veel plezier en ik hou van jou”   Jahaaaa mam, vertrouw me nou maar.  Oké, vertrouw me maar denk ik bij mezelf. En natuurlijk vertrouw ik je Oudste, maar ach, dit is allemaal pure liefde.

 

Liefde is Loslaten - heb lief -

 

Jongste ging van groep 8 naar de brugklas, niks vreemd aan natuurlijk. In groep 8 was het voor ons normaal dat je bij een toets ging overhoren. Even horen of het allemaal wel gelukt is. Ergens in dat 1e jaar ging ik ook overhoren. Jongste wist van de 20 vragen maar liefst 3 antwoorden, de stoom kwam uit mijn oren. “ Ga maar terug naar je kamer en begin maar opnieuw…”  Jongste vertrok met een onverschillige houding richting zijn kamer. Bij de 2e overhoring, hetzelfde liedje en dus nog meer stoom uit mijn oren inclusief een rood aangelopen hoofd. Ik dacht bij mezelf, wie heeft hier nu eigenlijk een probleem? Jongste in ieder geval niet.  “Jongste, bij deze laat ik het los. Kijk maar hoe het gaat maar ik ga niet meer overhoren.”  ‘Beter’ dacht dit ventje….. en wat wil, hij ging als de beste.

 

Laat het lekker los, gewoon een beetje laten gaan, er komt toch een moment dat ze zelf moeten blijven staan – heb lief –

 

 

 

 

Tijdens de workshop kwamen we wel tot het besluit dat, wanneer we meer loslaten, het vaak beter gaat. Kinderen laten weten dat je vertrouwen in ze hebt. Hoe fijn kan dat zijn.

 

Oudste belt. “Mam, ik heb een slappe band. Kun je me komen halen.” Natuurlijk jongen. En ben ik stiekem best blij met zijn slappe band. (voor deze keer dan)

 

Succes met eventjes heel stevig Loslaten!!

 

 

 

Please reload

Recent Posts

May 23, 2017

January 18, 2017

Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Me

@2017 by Kindercoach Marleen

  • w-facebook