Uitleg voor kinderen

Uitleg voor kinderen

Heb jij ergens last van? En wil je dat graag veranderen? Dan kun je bij mij langskomen. Het maakt niet uit wat je dwars zit! Het kan bijvoorbeeld zijn dat je wordt gepest, of je pest zelf en kan er niet mee ophouden, of je ouders zijn gescheiden, of je bent heel bang voor toetsen en spreekbeurten, of je vindt het moeilijk om vriendjes of vriendinnetjes te maken of er zit je iets heel anders dwars waardoor je je verdrietig , bang, boos of rot voelt. Samen proberen we er achter te komen wat er precies aan de hand is en zo leer je jezelf beter kennen. Ik ga jou niet zeggen wat je moet doen of hoe je het moet oplossen. Vaak weet je, héél diep van binnen en zonder dat je dat in de gaten hebt, zelf het beste wat voor jou de beste oplossing is om met je ‘probleem’ om te gaan. Samen gaan we op zoek naar JOUW manier!

Wat gaan wij doen? 

Je ouders bellen mij om een afspraak te maken. Jouw ouders kennen jou heel goed. Daarom ga ik eerst een keer met hun praten. Het kan ook zijn dat je hier bij bent. Wij praten dan over hoe het met jou gaat. Wat zij/wij denken dat er aan de hand is. En over wat jou zou kunnen helpen.

Dan maak ik een eerste afspraak met jou. Door samen te spelen en te praten gaan we kijken wat jou bezig houdt. We praten over wat jij wil doen en wil leren om beter met jouw probleem om te gaan. Je kan bij mij spelen, kletsen, schilderen, toneelspelen….verhalen luisteren. Je kan natuurlijk ook zelf iets meenemen als je dat wilt! En weet je.... ik ga altijd de natuur in met jou, naar de bossen of een park. Door veel samen te doen, komen we er samen achter wat jou het beste kan helpen. Van tevoren weet ik niet wat dat zal zijn…dat gaan we samen proberen te ontdekken: “Samen op weg naar je eigen wijsheid”. Wat ik wél weet is dat het JOUW manier wordt!

Ik vind het heel bijzonder om dit werk te kunnen en te mogen doen en ik wil je heel graag een plek bieden waar je jezelf kan en mag zijn, zonder dat je bang hoeft te zijn voor de reacties van anderen. Tussendoor zal ik ook met je vader en moeder praten, omdat ik graag wil weten hoe zij het vinden dat het thuis en op school met je gaat. Ik zal altijd eerst met je overleggen wat ik wel en niet met ze ga bespreken!

Het is soms eerst niet gemakkelijk om hulp te vragen…. Maar weet je… samen kunnen we vaak meer dan in ons eentje! Ik hoop dan ook dat je je vrij voelt om bij me te komen.

Misschien vind je het leuk om hieronder je eigen gebruiksaanwijzing in te vullen. Dan weet je al heel veel over jezelf. 

@2017 by Kindercoach Marleen

  • w-facebook